Prima țară din UE care își închide granițele pentru 5 săptămâni . Ce urmează în zilele ce urmează?

Măsură fără precedent în Olanda. Țara își va închide granițele, în zilele ce urmează, pentru o perioadă de cinci săptămâni.

Decizia a fost anunțată, în această seară de către premierul Mark Rutte. Oamenii și-au arătat dezabrobarea prin strigăre și fluierături, chiar în timpul discursului.

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat, în această seară, noi măsuri de siguranță, pe timp de pandemie. Cea mai dură dintre acestea și fără precedent este închiderea granițelor, timp de cinci săptămâni. Carantina va intra în vigoare, în zilele ce urmează. Se dorește astfel limitarea extinderii pandemiei de COVID-19. Decizia anunțată chiar în prag de Sărbători i-a nemulțumit pe mulți cetățeni.

Olanda, noi restricții în următoarea perioadă

„Olanda se va închide timp de cinci săptămâni”, este declarația exactă a lui Mark Rutte, într-o intervenţie televizată transmisă de la sediul Guvernului din Haga, scrie Agerpres.

Acolo se adunaseră deja mai mulți protestatari. Chiar în timpul discursului, oamenii au început să își strige nemulțumirea, aruncând cuvinte jignitoare și fluierături. Acestea au putut fi auzite.

„Nu avem de-a face cu o simplă gripă, aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul olandez situaţia, adresându-se protestatarilor.

Măsurile anunţate sunt cele mai severe de la începutul pandemiei noului coronavirus.

Asta după ce, în luna martie, Olanda a aplicat „izolarea inteligentă”.: au rămas deschise magazinele, au fost închise şcolile.

Noile decizii au fost luate în baza faptului că numărul noilor cazuri a crescut drastic, în ultima perioadă, iar bilanțul total al deceselor a ajuns la 10.000.

Redeschiderea granițelor ar putea avea loc, cel mai probabil, în data de 19 ianuarie a anului viitor.

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă în următoarea perioadă, iar ca oaspeți să primească maximum două persoane pe zi.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor închide și ele, începând de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

Premierul olandez le-a cerut tuturor să-și reducă ieşirile și să nu călătorească în străinătate, scrie Dr Quin.