Fără petreceri de Crăciun și Revelion! Anunțul lui Raed Arafat: „Vor fi reguli foarte stricte!”

Raed Arafat ne sfătuiește să petrecem Crăciunul și Revelionul într-un cadru cât mai restrâns cu putință, pentru a evita o nouă explozie a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 în luna ianuarie.

Cu alte cuvinte, ar fi bine să rămânem la domiciliu sau, cel mult, în apropierea acestuia și să respectăm cu sfințenie măsurile impuse de autorități. Chiar dacă nimeni nu interzice populației „să invite oameni acasă”, se recomandă limitarea contactului în această perioadă, pentru a reduce pe cât posibil riscul de infectare.

„Cei care doresc să riște, pot să meargă, pot să participe la diferite acțiuni, dar vor fi reguli foarte stricte pentru aceste acțiuni”, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit știrileprotv.ro.

Ce se întâmplă cu petrecerile de Crăciun și Revelion. Raed Arafat a făcut anunțul

„Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate.

Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă.

În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, ceea ce e greu în casă, știm foarte bine. Sunt recomandări pe care le dăm.

Să nu vedem titluri care o să apară în unele ziare, că Arafat a interzis sau Comitetul a interzis populației să invite oameni acasă. Noi n-am interzis, noi recomandăm ca oamenii să limiteze contactul în această perioadă și să păstreze sărbătorile în rândul familiei.

Bineînțeles, cine dorește să riște, există o limită care poate să meargă către ea. Pot să meargă, pot să participe la diferite acțiuni, dar vor fi reguli care vor fi foarte stricte pe aceste acțiuni”, a declarat Raed Arafat, scrie fanatik.ro