5 versete biblice de încurajare care vor înlătura orice îngrijorare în vreme de pandemie Versete care sa te faca mai puternic

De data aceasta v-am pregătit o selecție scurtă de versete biblice pentru încurajare, valabile și în vreme de pandemie.

Un studiu de la Universitatea Ohio din Statele Unite, susține că îngrijorarea sau frământarea din cauza unor evenimente negative cauzează o creștere a nivelului de inflamație în corp. Cu alte cuvinte, aș îndrăzni să spun, corpul unuia devine o rană deschisă sau similar.

Nu sunt excepții când vine vorba de îngrijorare. Bogat sau sarac, părinte sau copil, chiar ne afectează pe toți.

Defapt cea mai des intalnită învățătură a Domnului Isus nu a fost aceea de a fi sfânt, ci aceea de a nu avea frică, de a nu fi îngrijorat. Pentru curiozitate, sunt 365 de mențiuni ale acestor relatări ale lui Isus împotriva fricii, ceea ce ne dă câte un verset pentru fiecare zi a anului.

Am putea crede că Isus a vrut doar să ne sfătuiască cu privire la îngrijorare—dar mai degrabă, El ne poruncește să nu ne îngrijorăm, pentru că îngrijorarea devine implicit expirmarea lipsei credinței în Dumnezeu.

Iată cele 5 versete biblice pentru încurajare:

1. Matei 6:25-27

25 De aceea vă spun: nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrana, și trupul mai mult decât îmbrăcămintea?
26 Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare; și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele?
27 Și apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui?

2. Filipeni 4:6

6 Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.

3. Evrei 13:5-6

5 Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”
6 Așa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?”

4. Matei 11:28-30

28 Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
29 Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.
30 Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară.”

5. Luca 12:22-31

22 Isus a zis apoi ucenicilor Săi: „De aceea vă spun: nu vă îngrijorați cu privire la viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca, nici cu privire la trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca.
23 Viața este mai mult decât hrana, și trupul mai mult decât îmbrăcămintea.
24 Uitați-vă cu băgare de seamă la corbi: ei nu seamănă, nici nu seceră, n-au nici cămară, nici grânar; și totuși Dumnezeu îi hrănește. Cu cât mai de preț sunteți voi decât păsările!
25 Și apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge un cot la lungimea vieții lui?
26 Deci, dacă nu puteți face nici cel mai mic lucru, pentru ce vă mai îngrijorați de celelalte?
27 Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii: ei nu torc, nici nu țes; totuși vă spun că nici Solomon, în toată slava lui, n-a fost îmbrăcat ca unul din ei.
28 Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba, care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată în cuptor, cu cât mai mult vă va îmbrăca El pe voi, puțin credincioșilor?
29 Să nu căutați ce veți mânca sau ce veți bea și nu vă frământați mintea.
30 Căci toate aceste lucruri Neamurile lumii le caută. Tatăl vostru știe că aveți trebuință de ele.
31 Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.